2017. szeptember 9., szombat

George Cooper: Gyalogút - Értékelés | Lillsz


Oldalszám: 352. oldal

Megjelenés: 2017

Kiadó: Álomgyár kiadó

Ár: (?)

Fülszöveg:

"A Magánügyből megismert magánnyomozó, Dave Bexley ismét úgy érzi, minek elvállalni egy ügyet, ha kettőt is lehet – aztán jön a többi magától. Először egy bánatos víg özvegy orvul meggyilkolt férjének gyilkosát kell előkeríteni, majd egy bájakkal erősen megáldott hölgy zsarolóit megállítani. Tetejében még megtalálja a titkosszolgálat is, hogy elveszett biológiai fegyverek után kutasson. És, mivel a nap 24 órából áll, képbe kerül a korábban eltűntnek hitt, titokzatos Leslie Morton is, és az általa hajszolt mágnesfegyver. 
Bár Dave néha úgy érzi, csupán gyalog a sakktáblán – de tudjuk jól, akár egy gyalog is képes játékokat eldönteni."


Értékelésem: (nem tartalmaz spoilert!)

(Igen jól olvastátok, nem tartalmaz spoilert az értékelés, ezért is rövidebb a megszokottaknál. Nem szerettem volna véletlenül se cselekmény leírást írni!)

Igazán hálás vagyok az Álomgyár Kiadónak, hogy elsők között olvashattam/értékelhettem ezt a könyvet. Nem is hittem a szememnek, mikor megláttam az e-mailt, hogy élhetek ezzel a lehetőséggel. Én természetesen éltem! Jöjjön is az értékelésem!Bárcsak, bárcsak ez lett volna életem első krimije! Nagyon tetszett! Nem értem, hogy mért nem robbant be annyira az író a köztudatba, hisz magyar (!!!) és merem állítani, hogy a könyvei külföldön is simán megállnák a helyüket.

Nyomozásból nem volt kevés, de amiért mégis igent mondtam a könyvre az a humor. Kíváncsivá tett, hogy mégis, hogy lehet egy krimibe belecsöppenteni egy-egy viccet. Az biztos, hogy George Cooper-nek ez nagyon jól sikerült. Nem röhögtem ennyit még krimin! Meglepően nagyon vicces volt, néhol már nagyon beteg poénok voltak elhintve, de én imádtam! :D

Dave egy igen bátor pasas, remek nyomozó. Szerettem olvasni ahogy gondolkodik, agyal és azon tűnődik, hogy most mégis mi a fene folyik.

A történet során főszereplőnk számos nyomozást vállalt el, az olvasó kíváncsian várta, hogy az egészből mégis mi fog kisülni.  Nem volt okunk a csalódásra, hisz egy igazi ütős, nyomozásról szóló, vicces és igen tanulságos regénynek lehettünk szemtanúi. Ez a könyv nem csak a bűnüldözésről és a nyomozásról szól, hanem a való életről.

Bátran ajánlom mindenkinek, azoknak is akik még csak most ismerkednek ezzel a műfajjal. 


Összesítés:

Kedvenc karakterek: 

Dave,  Adu a bár igen keveset szereplő idős hölgy XD és szinte minden karakter a könyvben! :D

Kedvenc részek:

Dave és az idős hölgy közötti beszélgetéses nap. :D Hát az nagyon kész volt! De rengeteg olyan rész volt amit nagyon szerettem. :) 


Kedvenc idézetek:

"(…) minden játszma tanulságos. És tanulni mindenkitől lehet. Néha egy kezdőtől kapja az ember a legjobb ötleteket."

***

"Az ember a legbutább állat (...)"

***

"A világháló veszélyes terep: ami egyszer felkerül, azt nem lehet nyomtalanul eltüntetni többé."

***

"-Mert én nem vagyok fajgyűlölő - hajolt közelebb hozzám a néni, és ettől felriadtam. -Igaz, az arabokat gyűlölöm, mint a bűnt. A néger meg már csak olyan nekem, mint az arab."

***

"A szuperhősöknek is jár egy kis romantika."

Borító: 5/4

Egyszerű, de találó! Nem a kedvencem, de nincs is vele különösebb bajom.


     Pontozás:

Szeretnék még az írótól olvasni, hisz ez a könyv meggyőzött, hogy igenis vannak jó magyar krimiírok! Teljes mértékben megérdemli az 5 csillagot! Nagyon boldog vagyok, hogy olvashattam ezt a történetet. Mindenki aki egy ilyen műfajú könyvre vágyik vegye meg és olvassa el! Nem fogja megbánni én biztosíthatom! :)

Ha eddig nem szeretted a krimit akkor ezután egyenesen imádni fogod!
Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése