2017. augusztus 14., hétfő

OFF-topic - Őszinte véleményem a PDF olvasásról | Lillsz


Sziasztok! 

Szinte mindenki úgy kezdi az ilyen jellegű bejegyzéseket, hogy majd biztos nagy felháborodást fog kelteni a többi emberben. Biztosíthatok mindenkit, hogy ennek a  bejegyzésnek az elolvasása után vagy megértenek az emberek, vagy csak próbálnak megérteni ami lehet nem fog menni, de az is lehet, hogy a többség mélységesen el fog ítélni. Érdekelni fog a véleményetek? Biztosan!  De a semmit mondó undok elítélő, esetleg trágár megjegyzéseket előre szólok nem fogom magamra venni.Na már most PDF. Tudtátok, hogy egyes könyvek ingyenes letöltése, terjesztése, elolvasása bűncselekmény? Nem? Én az ilyen édes kis bejegyzések elolvasása után tudtam meg, az is lehet előbb de nem rémlik. Az egészről az a véleményem, hogy SZÁNALOM!


Kedves olvasó! Ki most ezt a bejegyzést olvasod, lehetsz felnőtt, gyerek, blogger, vlogger esetleg író, belegondoltál egyszer is abba, hogy van aki nem képes könyvet venni, mert egyszerűen nem telik neki rá? Neeem, most kérlek ne gyere azzal, hogy kell, hogy teljen ha "ezt" tud venni akkor egy könyvet is. Ohh, igen! Háromhavonta egyet? Vagy még annyit se? Jöhetsz könyvtárral is, de ha vesszük azt a települést ahol én élek ott is igen szegényes a könyvtár, szinte semmi sincs benne. Na akkor kedves barátunkkal mit kezdjünk, he? Annyira sok rosszindulatú bejegyzést olvastam ezzel a témával kapcsolatban, hogy egyszerűen felfordult a gyomrom.Nagyon egyszerű egy bloggernek, vloggernek erről írni beszélni, hisz neki az ölébe pottyan az összes könyv, cserébe csak be kell pötyögnie a billentyűzetén pár mondatot, kamerába beszélni és kész! Senkit, ismétlem senkit nem akarok megbántani! Hisz én is blogolok, csak annyit kérek, hogy ha van valakinek egy csöppnyi agya arra, hogy felfogja azt amit próbálok elmagyarázni és megértené, nagyon megköszönném!

Mielőtt emberek sokaságában felmerülne a kérdés nem magamról írok. Én még szerencsésnek mondhatom magam, mert elég sok könyvem van, elég sok könyvet vehetek. De személyesen ismerek olyan embereket akiknek nem adatik meg, hogy minden hónapban tízesével kapják a könyveket, akiknek nincs jó könyvtáruk és alig engedhetnek meg maguknak egy könyvet. Kötelességemnek érzem, hogy megvédjem őket! Hogy támogassam őket és ne ítélkezzek felettük! Szomorúan olvastam amikor egy író kiírta a facebook oldalára egy olvasójáról, hogy idézem: "meglopta". A kedves író úr tudja, hogy mi áll az olvasója háttere mögött? Nem! Nem azt mondom, hogy csak ilyen emberek olvasnak PDF formátumban, mert nem csak! Vannak akik előszeretettel töltik le és olvassák el az adott készülékükön úgy, hogy közben több tíz könyvet vehetnének egyszerre. Ezeket az embereket nem teljesen értem, de nem ítélem el! Senki felett nem szabadna ítélkeznem! Nem csak nekem, hanem senkinek! Mindenki azt csinál amit akar! De kedves írok és ítélkező bloggerek/vloggerek! Véssétek jól az eszetekbe, hogy ha az illetőnek annyira tetszik az adott könyv, amit a telefonján olvasott azt előbb utóbb úgyis meg fogja venni! Akkor meg mi is a probléma?


Én még mindig örülök annak, hogy azt látom olvasnak, legalább letöltött könyveket az emberek. Miért? Mert olvasnak! Sajnos ez mostanában nem "divat" . Ahelyett, hogy mindenki rinyál örülhetnénk, hogy egyesek mobilja könyvekkel van tele, nem idétlen játékokkal, képekkel és videókkal!
Majdnem elfelejtettem erről írni de erről is kell úgyhogy kezdjük! Lilla szívem, belegondoltad magad már egy író helyébe? Igen, bele! Nem lehet kellemes érzés, hogy sokan töltik le a könyvem, ahelyett, hogy megvennék, de még mindig örülök, hogy olvassák az emberek az írásomat.

Persze nem tudhatom, hogy milyen érzés mert nem vagyok író, de nem mindegy? A könyvedet olvassák annak örülni kéne! Legalább veszik a fáradságot letöltik és elolvassák! A kedvenc mondatom pedig amit előszeretettel hangoztatok, hogy:

Ha úgy is olyan jó az írásom akkor nem csak letölteni fogják, hanem meg is venni! 😉


Tudom eljött az idő amire mindenki várt, hogy leírjam, hogy én mégis, hogy viszonyulok a PDF-hez. Ha nagyon őszinte akarok lenni azt mondom egy szóval, hogy UTÁLOM! Nincs könyv illata és a legrosszabb, hogy rontja a szemed! A másik kérdésre válaszolva pedig, igen! Én is olvastam már telefonról, töltöttem már le könyvet és a végeredmény az lett, hogy a Librinél ragadtam le, ahol megrendeltem mert kellett egy kézzel fogható változat.


Bűnös vagyok, de nehogy azt hidd, hogy ezzel egyedül vagyok! Minden könyvmolynak kellett már PDF-ben olvasni, ha egy mondatot akkor egy mondatot, de kellett! Ezzel ő is bűncselekményt követett el. Szóval mind bűnösök vagyunk.


Kedves barátom, üdvözöllek a csapatban!

Véleményetekre amik remélhetőleg értelmes és normális mondatokból fognak állni, nagyon kíváncsi vagyok.

Egyet lehet velem érteni vagy egyedül vagyok?
Kövi bejegyzésig,

xoxo: Lillsz

10 megjegyzés:

 1. Végre valaki, aki megpróbálja máshonnan megközelíteni a dolgot! Nagyon tetszett amit írtál csak így tovább! :)

  VálaszTörlés
 2. Teljes mértékben egyet értek veled! Én is szerencsés vagyok és nagyon sok könyvet tudok venni, de ettől függetlenül nálam is előfordul, hogy pdf-ben olvasok. És abban is teljes mértékben igazat adok, hogyha az a könyv tetszik, akkor meg is veszem. Lehet, hogy nem azonnal de rövid időn belül biztosan. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy hasonlóan vélekedünk mind a ketten! :)

   Törlés
 3. Hahó!

  Mint blogger a boggerhez....sok kiadó nem papírkönyvet dob az emberhez...kérdem én: ezzel is bűncselekményt követ el az, aki elolvassa? Off az off-topicban: Amúgy ja...valóban "csak" pötyögni kell a recikönyvért, de jó nekünk, hogy csak ennyi dolgunk van vele.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Sajnálom, hogy a bejegyzésem végénél nálad nem érződik az irónia.
   Dühömben írtam. Sajnálom, hogy ennyire szíven vetted, valószínűleg én is így reagáltam volna. De igazad van, nem csak pötyögnünk kell pár mondatot.

   Köszönöm, hogy írtál!
   Szép napot!
   Lillsz

   Törlés
 4. Szia!

  Értem én, mire akarsz kilyukadni, csak sajnos, több sebből vérzik.
  Egyrészt, a stílus... Nem kellene ilyen támadóan írnod.
  Másrészt, egy író nem azért dolgozik hónapokig, ad ki könyvet, és egy kiadó sem azért dobja piacra, hogy "legalább valaki olvassa". Ha nincs profit, nincs több könyv. Igaz ez a sorozatokat is. Mérgesek az olvasók, hogy nincsenek a sorozatok befejezte. Vajon miért? Mert nincs elég bevétel.
  Harmadrészt, mivel Blogger vagy, neked is tudnod kéne, hogy egy-egy bejegyzés mennyi munka. Nem csak úgy az ölünkbe pottyannak a könyvek.
  Egyébként, azért vannak az e-Book olvasók, hogy ne rontsák a szemet.

  Értem a szándékod, de ez nem így működik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Sajnálom ha megsértettelek azzal, hogy ennyire "támadóan" fejeztem ki a véleményemet. Szerintem nem én vagyok az egyetlen ilyen ember, de amíg én védeni próbáltam másokat, van aki a sárga földig lehordja az olyanokat, akik PDF formátumban olvasnak.
   Fő célom a szegényebb emberek megvédése volt ezzel a bejegyzéssel, akik nem olvashatnak állandóan azt amit szeretnének. Sajnálom, hogy nem tudtál teljesen megérteni. Nagyon egyszerű az olyanoknak, akik tízesével kapják/veszik a könyveket, nagyon egyszerű nekem is, de engem ilyen emberek vesznek körül és én látom ezt az oldalt. Minden rosszindulat nélkül írom, hogy örülök, mert úgy látszik te nem.
   Természetesen tudom! Egyik bejegyzésem sem 2 perc alatt született!
   Sajnálom, ezzel tényleg senkit nem szerettem volna megsérteni! De ezt oda is írtam!

   Örülök, hogy írtál!
   Legyen szép napod!
   Lillsz

   Törlés
  2. Szia!

   Nem sértettél meg, csak leírtam a véleményem én is.
   Odaírtam, hogy értem, mit szeretnél mondani, de ez akkor sem így működik, le is írtam, miért.
   Én sem vehettem magamnak mindig könyveket, sőt! Én is voltam diák, munkanélküli, voltam gyesen stb. Könyvtárba nem jártam. Kölcsön kértem nővéremtől vagy más rokonoktól vagy újraolvastam, amik voltak. Amikor én diák voltam, azt se tudtam, mi az a letöltés. Netünk sem volt, de megoldottam, hogy olvassak.
   Én nem hordok le senkit, mindenki maga dönti el, mit tesz vagy nem tesz, de mindennek 2 oldala van ugyebár. :)

   Szép estét!

   Törlés
 5. Szia!

  Sajnálom, hogy így alakult, de most gondolom már más a helyzet. Bárcsak mindenki meg tudná oldani valahogy. Igazán örülök, hogy neked sikerült!
  Teljesen egyetértek veled!

  Köszönöm,
  Lillsz

  VálaszTörlés